Chakra Chronicles Yoga Series: Unlocking Insight – Awakening the Ajna Chakra

Welkom terug bij de Chakra Chronicles Yoga Series. Ik nodig je uit om dieper in te duiken in de essentie van het Ajna Chakra, het Derde Oog, dat dient als een poort naar intuïtie, inzicht, en spirituele helderheid.

👁 Verkenning van Ajna

Het Ajna Chakra, gelegen in het voorhoofd, staat symbool voor het zesde chakra binnen ons subtiele lichaam. Het wordt geassocieerd met indigo, een kleur die wijsheid en diepte belichaamt, en licht als zijn element, dat verlichting en visie symboliseert.

🔮 Dieper Begrip van Intuïtie en Inzicht

Een gebalanceerd Ajna Chakra opent de deuren naar een verfijnde intuïtie en diepgaand inzicht, waardoor we voorbij de oppervlakkige verschijningen van de wereld kunnen kijken en de onderliggende waarheden kunnen waarnemen.

🧘‍♀️ Yoga voor het Derde Oog Chakra

We verkennen asana’s en meditaties die de concentratie verhogen en de voorhoofdsregio activeren, zoals Balasana en Garudasana, om zo de energiestroom naar het Ajna Chakra te stimuleren.

🕉 De Kracht van ‘OM’

Voor het Ajna Chakra is de bijbehorende mantra ‘OM’ of ‘AUM’. Deze heilige klank wordt beschouwd als de oorspronkelijke vibratie van het universum en symboliseert de ultieme realiteit. Het reciteren van ‘OM’ helpt bij het harmoniseren van de geest met het kosmische bewustzijn, wat essentieel is voor het openen van het Derde Oog. Het vibreren met ‘OM’ moedigt een diepe meditatieve staat aan, waarin inzicht en intuïtie natuurlijk naar de oppervlakte komen.

🌀 Element: Licht

Licht is het element dat verbonden is met het Ajna Chakra, wat staat voor het vermogen om te ‘zien’ en te begrijpen. Licht in spirituele zin vertegenwoordigt niet alleen het fysieke vermogen om te zien, maar ook de innerlijke verlichting, waardoor we helderheid van gedachten en zuiverheid van inzicht verkrijgen. De focus op licht tijdens meditatie en visualisatieoefeningen bevordert de opening van het Derde Oog, waardoor we verder kunnen kijken dan de materiële wereld en verbinding kunnen maken met de diepere spirituele waarheden.

✨ Sluit je aan bij onze Verlichtende Reis

Deze les is een uitnodiging om je Ajna Chakra te verkennen en te activeren, waardoor je een wereld van intuïtie, inzicht en spirituele helderheid betreedt. Laat ons samen deze transformerende reis voortzetten.

Zondagavond 4 februari te volgen als zowel hatha als yin sessie bij You are the Buddha Breda

Bekijk mijn lesrooster hier!

Tags:

Comments are closed