Paw-sitive Flow: Samen in Beweging en Balans

Een vrouw staat in een yogapositie op een mat in een bosrijke omgeving, terwijl haar hond naast haar zit en haar rustig aankijkt. Het ochtendlicht schijnt door de bomen en zorgt voor een serene sfeer.

Vind rust, energie en een diepere band met je hond door bewuste beweging.

Heb je ooit stilgestaan bij de unieke verbinding die je kunt ervaren met je hond? Naast de dagelijkse wandelingen en spelletjes, is er nog een hele wereld van samen bewegen en bewustzijn die jullie band naar een dieper niveau kan tillen. Het gaat niet alleen om fysieke beweging, maar ook om mentale balans en rust – voor zowel jou als je hond.

In ons drukke dagelijks leven kan het soms lastig zijn om echt in het moment te zijn. Je hond kan je helpen die rust te vinden. Samen in beweging zijn, op een rustige en bewuste manier, creëert niet alleen een fijne ontspanning voor jullie beiden, maar het versterkt ook het wederzijds vertrouwen. Wanneer jullie samen werken, leer je elkaars signalen beter aanvoelen, zonder woorden. Je hond leert mee te bewegen op jouw tempo, terwijl jij ruimte maakt om echt aanwezig te zijn in het hier en nu.

Het mooie aan samen mindful bewegen is dat het niet gaat om perfectie, maar om de harmonie tussen jullie. Misschien voel je op een bepaald moment de behoefte om dichter bij elkaar te zijn, of misschien merk je dat er ruimte nodig is. Deze dynamiek van afstand en nabijheid is een essentieel onderdeel van de balans die je samen kunt vinden. Door rust te bewaren in de bewegingen, komt er een bepaalde kalmte en verbinding tussen jullie tot stand, die verder gaat dan het fysieke contact.

Wat kun je verwachten? Meer rust in je hoofd, meer verbondenheid met je hond. Het is een manier om écht in elkaars aanwezigheid te zijn, zonder afleiding. Het helpt niet alleen om ontspannen te trainen, maar ook om je hond beter te begrijpen en jullie band te verdiepen.

Ben je nieuwsgierig hoe dit eruitziet en wat het voor jou en je hond kan betekenen? Stap uit de dagelijkse sleur en ontdek de magie van mindful bewegen met je hond. Samen in balans, samen in rust. Want soms is de mooiste verbinding juist die waarin je zonder woorden begrijpt wat de ander nodig heeft.

De try-out workshop Paw-sitive Flow vindt plaats op 18 oktober van 19:00u tot 20:15u. Samen met CaniLibre combineer ik de kracht van mijn mindfulness met de expertise van een ervaren hondentrainster, voor een unieke ervaring voor baas en hond.
Tijdens deze avond brengen we enkele elementen uit de vorige workshop Jacht-Zen-Satie in de praktijk. Het belooft vooral een gezellige en leerzame avond te worden, waarin we de eerste stappen verkennen om samen met je hond een korte flow te ontwikkelen. Iedereen werkt op zijn eigen manier en tempo, met als doel uiteindelijk je eigen unieke flow te vinden.

Als deze workshop een succes is, zullen we een reeks vervolgworkshops organiseren, waarin we dieper ingaan op de trainingsmethoden en aandacht besteden aan de specifieke behoeften van elke hond-baas combinatie.

Tags:

One response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *